Waar haal jij je inspiratie?

Waar haal jij je inspiratie?
Eindeloos mooie foto’s kijken en lezen over marketing, social media en ondernemerschap. Van Instagram & magazines tot boeken en blogs: 7 x Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

1. Instagram
Je hebt het me vast eerder horen zeggen: ik ben gek op Instagram! Eindeloos bladeren en scrollen en volgen en liken. Ik vind heerlijk dat je op Instagram accounts kunt volgen die JIJ mooi vindt en vervolgens een hele timeline ontwikkelt vol inspiratie. Ik volg dus accounts die ik mooi vind, maar ook populaire tags zoals ‘theknot’, ‘adornyourlove’ en ‘fineartwedding’. Zo veel mooie plaatjes! Het search scherm is ook een fijne plek om nieuwe pagina’s te vinden en mag zeker niet vergeten worden.

2. Tijdschriften
De Vogue, Linda, Jan, The Knot – allemaal tijdschriften die ik héérlijk vind om te lezen en vooral: te bekijken. Het zijn stuk voor stuk magazines die vormgeving hoog in het vaandel hebben staan, beeld belangrijk vinden en daarin ook vooruitstrevend zijn. Voor mij is er niets beters dan met een kopje thee onder een kleedje op de bank zitten en lekker bladeren. Ik haal enorm veel inspiratie uit fashion magazines. De foto’s zijn vaak een stukje meer edgy, wat kunstiger en ik kijk constant hoe ik die ‘high fashion’ ook in mijn eigen fotografie kwijt kan. Bovendien staan in dit soort bladen de allerbeste fotografen. Ik ben fan van o.a.: Tim Walker, Paul Bellaart, Roger Neve en Marc de Groot.

3. Straatfotografie
Zwart-wit foto’s uit vervlogen tijden, steden als New York, Londen en Parijs. Hoe ging het er toen aan toe? Hoe lagen de straten erbij? Hoe waren de mensen gekleed? Oh, ik kan uren door de boeken van TeNeues en Tasschen heen bladeren. De manier waarop straatfotografen naar de wereld kijken is ongekend en zo leerzaam. Al die kleine momentjes, de interactie, de lichtval. Mega leerzaam! Twee die je sowieso moet kennen: Vivian Maier en Henri Cartier Bresson.
4. Boeken
Boeken dus. Over straatfotografie, maar ook over nog veel meer. Mijn favoriete boeken zijn Pictures van Tim Walker (een ongekende modefotograaf wiens stijl je metéén herkent), Fine Art Wedding Photography van Jose Villa (gaat meer in op de business kant van bruidsfotografie), Vogue Weddings – Brides, Dresses en Designers van… Vogue én Street Photographer van Vivian Maier.

5. Pinterest
Als ik gericht zoek, zoek ik op Pinterest. Want alles wat je je maar kan bedenken staat erop! Nu ik zelf verloofd ben en druk bezig ben met het plannen van onze bruiloft zit ik soms uren op m’n iPad. Van winter wedding inspiratie (en alle bijbehorende decoratie!) tot stijlen voor de taart, de mooiste pumps en welke kleuren bij elkaar passen. I love you, Pinterest!

6. Blogs
Zoveel mooie blogs die ik geregeld even check, op social media volg en waarvan ik lid ben van de nieuwsbrief. Zoveel fijne beelden & waardevolle informatie.

7. Collega’s
Over mooie beelden & waardevolle informatie gesproken: het praten met collega-fotografen, elkaar ondersteunen en helpen, kwetsbaar durven zijn en elkaar naar een hoger niveau duwen… Er is niets beters! Want ondanks al je ervaring, heb je soms gewoon even behoefte aan contact. Mijn meeste inspiratie haal ik uit dit soort gesprekken, uit Facebook groepen en uit collectieven. Enne, binnenkort heb ik wat dit laatste punt betreft een nieuwtje te delen. Stay tuned! ;-)

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Heb je nog een super tip toe te voegen aan mijn lijstje?